Tijmen Bos Architecten | zonnepanelen-op-het-dak-of-een-dak-van-zonnepanelen
Zonnepanelen als dak-verduurzamen-woning-energie opwekken-energieneutraal-transformatie-verbouwen-©Tijmen Bos Architecten

Zonnepanelen op het dak – OF – een dak van zonnepanelen?

Zonnepanelen OP het dak – OF – een dak van zonnepanelen? Deze vraag stelden wij aan de opdrachtgever die vól voor een energie-neutrale woning wilde gaan. Met een verbouwing welteverstaan! Want zonnepanelen op het dak is goed voor het opwekken van duurzame energie. Maar is het mooi? En hoeveel passen er eigenlijk? Hoeveel energie levert dat op? De energietransitie vraagt om het toepassen van duurzame energie. Tot zover duidelijk. Maar de vraag is dus: Hoe dan? Het antwoord wordt momenteel zichtbaar.

Zonnepanelen als dak-verduurzamen-woning- modern-licht-energieneutraal-transformatie-©Tijmen Bos Architecten

Impressie van het eindresultaat. De woning wordt straks ook nog gestucd.

Wat voor opdrachtgever ben jij?

Deze opdrachtgever wilde er vol voor gaan. Toen stelden wij hem de vraag:

Zonnepanelen OP het dak – OF – een dak van zonnepanelen

Uiteraard was de opdrachtgever nieuwsgierig. Kan dat dan, een dak geheel van zonnepanelen? En hoe ziet dat eruit? Het gevolg is dat deze traditionele woning nu in alle opzichten wordt getransformeerd. Interieur, exterieur, constructie en installaties zijn meegenomen in het ontwerp voor deze transitie. Straks is de verduurzaamde woning modern, ruim, licht EN energieneutraal. Klaar voor de toekomst.

Dit is de energietransitie in uitvoering! Welke opdracht zou jij geven?

Een goed ontwerp stimuleert goed opdrachtgeverschap

Duurzaamheid en energietransitie (en vele andere woorden) zijn allang geen nieuws meer. Maar het is nog wel steeds actueel. Er zijn er nog steeds veel vragen. Daarnaast zijn er tegelijkertijd heel veel mogelijkheden. En wanneer u als particuliere opdrachtgever nadenkt over uw woonhuis, is het makkelijk om het overzicht te verliezen. De wil om je steentje bij te dragen is er dan wel. Maar hoe geef je dat vorm? Wij bieden houvast in het proces en overzicht over de mogelijkheden & eisen, wensen & grenzen. Daarmee helpen we om prioriteiten te stellen. Dat leidt tot een beter ontwerp en onverwachte mogelijkheden. Zoals een dak van zonnepanelen, in plaats van zonnepanelen op het dak. En een goed ontwerp stimuleert goed opdrachtgeverschap! Neem contact met met Tijmen Bos Architecten om duurzaamheid met een mooi ontwerp te combineren!

Dak van zonnepanelen-verduurzamen-woning-energie opwekken-energieneutraal-transformatie-verbouwen-©Tijmen Bos Architecten

Strak in pak! De zonnepanelen hebben letterlijk alle ruimte gekregen, omdat ze niet hoeven te concurreren met dakpannen.

 

Tags