Tijmen Bos Architecten | Zelf bouwen en wonen in een eigentijds landhuis in landelijke omgeving
Wonen in een eigentijds landhuis - samen bouwen - 55+ - senioren - levensloopbestendig schets ©Tijmen Bos Architecten

Zelf bouwen en wonen in een eigentijds landhuis

Op een ruime kavel in de parkachtige omgeving van Diepenveen, kunt u wonen in een eigentijds landhuis.

Hier, vlak bij de bossen van Salland is het goed toeven. Door de gemeente Deventer zijn er zijn ruime en mooi gelegen kavels in een groene omgeving ontwikkeld: het Eikendal. Als kroon op het plan is direct naast het nieuwe park ruimte gemaakt voor een groot project met extra allure: een eigentijds landhuis.

Samen zelf bouwen en wonen voor de rest van uw leven

Een landhuis bouwen lijkt wel heel erg veel op een luchtkasteel. Je kunt het bedenken, maar het zal nooit echt worden. En voor de meesten van ons is een landhuis gewoon te groot en te duur.

Maar een landhuis biedt op vele manieren ruimte! Het biedt letterlijk ruimte voor meerdere huishoudens. Het biedt ruimte voor lucht, lucht en groen. En, door samen een project te ontwikkelen, is er ruimte om eigen specifieke wensen in het ontwerp vorm te geven. Op die manier kunt u samen zelf bouwen en wonen voor de rest van uw leven!

Wonen in een eigentijds landhuis

Geïnspireerd op oude landhuizen heeft Tijmen Bos Architecten, in samenwerking met Harleman Aannemersbedrijf & Tysma Makelaardij, een concept ontwikkeld voor een eigentijds landhuis. Dat concept heeft een aantal kenmerken:

Door energie, krachten en financiën te bundelen, ontstaat de gelegenheid om iets moois te ontwikkelen met meer karakter, uitstraling en mogelijkheden, dan wanneer u alleen een woning bouwt. Door samen te werken, kunt u dus wonen in een eigentijds landhuis.

Wonen in prachtige omgeving

Het Eikendal is de perfect omgeving voor dit nieuwe landhuis. Het levendige dorp Diepenveen biedt allerlei goede basis voorzieningen. Vlak bij ligt Hanzestad Deventer met een groot aanbod aan cultuur, internationale evenementen, eet- & uitgaansgelegenheden. Ook de omgeving is veelzijdig. Wandelen en fietsen is een feest in aan de IJssel, of in de bossen van de Sallandse heuvelrug. Golfen kan om de hoek bij de Sallandse golfclub en paardrijden kan bij meerdere maneges.

Wonen in een prachtige omgeving in alle betekenissen van het woord.

Wonen in een eigentijds landhuis - samen bouwen - 55+ - senioren - levensloopbestendig - groot dakterras ©Tijmen Bos Architecten

Samen bouwen: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een hele mond vol. Een groep particulieren werkt samen op te bouwen in eigen beheer. Daardoor hebben ze heel veel invloed op het project dat ontwikkeld wordt. Omdat er geen ontwikkelaar bij betrokken is, die winst wil maken met het project, blijven de ontwikkelings- en bouwkosten lager.

Daarnaast biedt het samenwerken de gelegenheid om de kosten en zorgen van het bouwen te delen. U staat er dus niet alleen voor. En zo bouwt u samen een woonomgeving, een buurt, nog voordat er een steen is gelegd of een paal de grond in is gegaan.

Ten slotte is het eindresultaat daarvan een woning die u op het lijf geschreven. Een woning die nu bij u past, maar die ook met u mee kan ontwikkelen door de jaren heen.

Zin om een landhuis te bouwen? Wij ook! Maar wat nu?

Bent u toe aan een woning voor de volgende fase van uw leven? U heeft u huis verkocht. En dan?

Als architectenbureau heeft Tijmen Bos Architecten een heel ander belang, namelijk de kans op een mooi project! Wij willen graag een eigentijds landhuis ontwikkelen, dat gereed is voor de toekomst. Als u dat ook wenst, kunnen wij u helpen. Ons doel is iets moois te ontwikkelen dat past bij onze opdrachtgevers. Onze hulp bieden wij vanaf de eerste schets, tot aan de digitale bouwaanvraag, tot aanbesteding en bouw.

heeft u vragen of bent u benieuwd wat voor mogelijkheden er zijn voor het zelf bouwen en wonen in een eigentijds landhuis, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wanneer er meerdere geïnteresseerden zijn, zal er een informatie- & kennismakingsbijeenkomst worden georganiseerd, maar uw vragen zullen wij ook nu met plezier beantwoorden.

Wonen in een eigentijds landhuis - samen bouwen - 55+ - senioren - levensloopbestendig - modern ©Tijmen Bos Architecten

Tags