Tijmen Bos Architecten | Woonhuis op maat begint met een ontwerp op maat
Ontwerp op maat begint met een idee op maat-nieuwbouw-villa-woning-modern-chic©Tijmen Bos Architecten

Woonhuis op maat begint met een ontwerp op maat

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar een woonhuis op maat begint met een ontwerp op maat. Tijmen Bos Architecten is van mening dat je pas kunt spreken van ‘een woonhuis op maat’ als er héél veel dingen kloppen. De grote lijnen kloppen met de details. Maar de vorm klopt ook met de techniek. Vervolgens klopt de sfeer met het gebruik. Als al deze aspecten kloppen, vormt uw woonhuis als het ware een tweede huid. Uw huis wordt uw thuis, en wordt als het ware een verlengstuk van u zelf. Als het goed is, laat hoe u woont iets zien van wie u bent.

Een ontwerp op maat begint met een idee op maat.

Om tot een ontwerp op maat te komen, moeten alle die verschillende aspecten worden geordend en ontworpen. Maar hoe kies je tussen de duizenden verschillende mogelijkheden voor vormen, materialen, constructiemethoden, installaties en inrichting? Wat er dan nodig is een idee op maat. Een idee, een concept, van waaruit duidelijke keuzes gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld tegen het ene materiaal, maar voor het andere materiaal. Of tegen deze functie hier, maar voor die functie daar.

Zo’n idee is een uitspraak over het karakter en de functionaliteit van een ruimte of van het hele woonhuis. Karakter en functionaliteit is wat een woonhuis uniek maakt. En wat een woonhuis tot uw woonhuis maakt. Dus een ontwerp op maat begint met een idee op maat. Het is onze ervaring dat een goed idee op meerdere manieren uitgewerkt kan worden. Dus door te beginnen met een idee op maat, komen we tot die vorm en stijl die bij u past.

Een idee op maat begint met luisteren.

Om tot een idee op maat te komen, moeten wij uw wensen en behoeften (uw P.v.E.) begrijpen. Zoals al genoemd werd, uw wensen voor de sfeer en het gebruik. Maar ook hele specifieke dingen. Bijvoorbeeld een raam naar het mooie uitzicht, een ruimte die multifunctioneel is, of een materiaal dat u aanspreekt. En natuurlijk de, misschien wel schijnbare tegengestelde wensen van de bewoners. Allerlei wensen op allerlei niveaus vertalen we naar een centraal idee. Dat begint ermee dat we luisteren. We luisteren naar u én uw partner. Maar ook naar uw budget. En de regels van het bestemmingsplan. Ook bespreken we hoe verschillende wensen zich tot elkaar verhouden. Want niet alle wensen zijn even belangrijk. Voor de één is het uitzicht belangrijker. Voor de ander misschien de open haard. Kortom, een idee op maat begint met luisteren.

Tijmen Bos Architecten begint met luisteren naar u

Nog voor we bij elkaar aan tafel zitten start dat proces al. Tijmen Bos Architecten begint met luisteren naar u, door vóóraf aan het eerste gesprek u al een aantal vragen te stellen. We geven u eigenlijk huiswerk, zodat het proces van keuzes maken op gang komt. Na in het eerste gesprek naar u geluisterd te hebben, geven we het idee dat bij u past vorm in een ontwerp. En door middel van een overzichtelijk proces wordt dat ontwerp uitgewerkt voor de vergunningsaanvraag en de aannemer. Spreekt dit u aan? Neem dan contact met ons op, dan luistert Tijmen Bos Architecten naar uw wensen. Want een woonhuis op maat begint met een ontwerp op maat.

Tags