Tijmen Bos Architecten | Wonen in de Broodfabriek : Transformatie blaast fabriek nieuw leven in
Wonen in de Broodfabriek - transformatie - modern - wit - Deventer - ©Tijmen Bos Architecten

Wonen in de Broodfabriek

De wijk Zandweerd was het eerste industrieterrein van Deventer. En zoals dat vroeger ging, stonden fabrieken en arbeiderswoningen gewoon door elkaar. Vanaf de wederopbouw zijn alle fabrieken één voor één verdwenen. Ik ben er trots op dat ik bij mag dragen aan het behouden van de laatste overgebleven fabriek!

Jeroen van den Adel (eigenaar van Advicus) probeert bij zijn projecten altijd iets van waarde te bewaren en nieuw leven in te blazen.
Door zijn initiatief komen er in het pand van de Broodfabriek 4 super zuinige woningen. Het pand blijft bewaard en krijgt een tweede leven.

Ook de buurt is super enthousiast. Buurtbewoners, die jarenlang tegen het vervallen pand hebben aangekeken, gaan er nu zelfs wonen!

Er zijn nog twee woningen met groot dakterras te koop, dicht bij de binnenstad en dicht bij de IJssel.

Hier vind u meer informatie over  woning 1 op Funda

Hier vind u meer informatie over  woning 2 op Funda

Tijmen Bos Architecten specialiseert zich in verbouwingen. Transformaties van oude gebouwen tot meerdere woningen is een bijzondere vorm van verbouwen. Transformatieprojecten waar wij aan hebben meegewerkt zijn de Nijhoffgaarde en een aantal units de Kofferfabriek.

Heeft u ook een pand dat u wil transformeren? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Verbouwing school tot voordelige appartementen©Tijmen Bos Architecten

Voormalige basisschool is verbouwd tot twaalf woningen. Samen met Advicus & Aannemersbedrijf Harleman.

Industrieel-design-met-warme-materialisering-in-renovatie-fabriekshal-tot-kantoor-loft-Design-trap-in-hout-met-staalconstructie-Deventer-Tijmen Bos Architecten©

In de voormalige Kofferfabriek (Deventer Havenkwartier) zijn een aantal woon-/werkunits gerealiseerd. Bij de invulling daarvan heeft Tijmen Bos Architecten een aantal kopers geholpen hun ideeën te realiseren. Dit is een kantoor-loft.

Tags