Tijmen Bos Architecten | Groei voor Tijmen Bos Architecten - uitbreiding team

Groei voor Tijmen Bos Architecten!

In mei 2014 openden de deuren van ‘iR-Studio’, een architectenbureau in Deventer. In de nasleep van de crisis vond ik het best een gok om voor mezelf te beginnen. Maar ik wist heel zeker dat ik architect wilde zijn én blijven. In de opstartfase ben ik erg geholpen door Theo & Pepijn Harleman (van Aannemersbedrijf Harleman). Zij boden mij een kantoor, wat prettiger en beter werkte dan vanuit huis werken. Maar zij hielpen mij ook aan mijn eerste serieuze opdrachten! Twee belangrijke onderdelen van mijn beginperiode als ondernemer, die veel hebben bijgedragen aan plezier naast het ploeteren. Dit was de basis voor verdere groei.

Kiezen voor de kern

Als beginnend zelfstandig architect profileerde ik mij zo breed mogelijk, om maar zo veel mogelijk opdrachten binnen te halen. Daar kwam verandering in toen ik in contact kwam met Dennis Kemper. Vanaf najaar 2015 heeft hij mij gecoacht in het ondernemen. Goed voor focus en structuur.

In januari 2016 hernoemde ik mijn bureau ‘Tijmen Bos Architecten’. Dat roept aanzienlijk minder vragen op dan de vorige naam. En na vier jaar kan ik zeggen dat op mijn best ben met-, en het meest plezier beleef aan woning-projecten. Daarmee is de kern, de ‘core business’ duidelijk: woningen.

Specifieker richt TBA zich op particuliere opdrachtgevers voor:

Tijmen Bos iets minder ZZP-er

Focus en structuur hebben het afgelopen jaar geleid tot meer opdrachten en meer werk. Om met deze groei door te kunnen gaan is het éénmansteam van Tijmen Bos Architecten sinds 1 juli versterkt door Stef Bloeme. Stef zal (naast zijn HBO-opleiding) parttime werken als tekenaar en BIM-modelleur, waardoor ik meer tijd heb voor opdrachtgevers en ontwerpen. BIM is werk én hobby voor Stef. Onlangs heeft hij met een team deelgenomen aan de internationale BIM Student Battle. De uitslag hiervan volgt begin volgende maand.

Met dit eerste personeelslid is TBA iets minder een eenmanszaak geworden dan het was. Een mooie stap, waar ik erg trots op ben, op weg naar een sterker architectenbureau met nog betere dienstverlening en nog mooiere ontwerpen.

 

Stef Bloeme bij de BIM Student Battle (augustus 2018)

Stef (links) bij de BIM Student Battle.

Tags