Tijmen Bos Architecten | Stikstof? vergunningsvrij bouwen biedt mogelijkheden!
Stikstof-Vergunningsvrij bouwen-©Tijmen Bos Architecten

Stikstof? vergunningsvrij bouwen biedt mogelijkheden!

Mag u wel verbouwen? Of geeft dat problemen met stikstof? Vergunningsvrij bouwen biedt mogelijkheden! De uitspraak van de Raad van State heeft de PAS-regeling effectief ongeldig verklaard. Wat betekent dit in de praktijk? Ten gevolge van de uitspraak moet voor een vergunningsaanvraag worden aangetoond, dat een project niet zorgt voor extra stikstof in natuurgebieden. Hierdoor zijn allerlei projecten stil komen te liggen. Maar sommige verbouwingen kunnen vergunningsvrij worden uitgevoerd.

Wanneer is uw project vergunningsvrij?

De wet algemene bepalingen omgevingsrecht (BOR) bepaalt dat er, binnen bepaalde kaders, gebouwd kan worden zónder dat er een vergunning hoeft te worden aangevraagd. Hiervoor heeft de overheid een heldere folder  uitgegeven. Die kunt u hier bekijken: “Vergunningsvrij bouwen van een bijbehorend bouwwerk”. Hieruit blijkt dat er op een groter perceel vaak méér vergunningsvrij kan worden bijgebouwd. Daarbij is het belangrijk om te noemen dat het dan wel gaat om een aanbouw of bijgebouw op de begane grond. Dus zónder verdieping of kelder.

Berekening vergunningsvrije bouwruimte biedt houvast

Wenst u een aanbouw aan-, of bijgebouw bij uw woning realiseren? Maar heeft u hier vragen over? Dan biedt een “berekening vergunningsvrije bouwruimte” houvast bij het ontwikkelen van uw plannen. Tijmen Bos Architecten berekent wat u maximaal vergunningsvrij kunt bouwen. Geeft u ons opdracht? Dan voorzien wij u binnen zeven dagen van een digitale tekening & berekening van uw vergunningsvrije bouwruimte. Daarmee heeft u een zeer concreet beeld van de mogelijkheden. Oppervlakte, bouwhoogte, dakhellingen, kortom, alle informatie die nodig is om een ontwerp te maken van de aanbouw van uw keuze. Problemen met stikstof? Vergunningsvrij bouwen biedt mogelijkheden!

Daarbij is deze berekening ook geschikt om, indien nodig, aan te tonen dat u inderdaad met vergunningsvrij bouwen bezig bent.

Berekening vergunningsvrij bouwen

Wat u kunt verwachten:

De kosten voor deze berekening bedragen €242,- (incl. B.T.W.).

Wat hebben wij nodig om een berekening voor u te kunnen vervaardigen?

Om de “berekening vergunningsvrije bouwruimte” uit te vlot uit te kunnen voeren hebben wij uiteraard informatie nodig. Hieronder leggen we uit welke informatie u moet aanleveren voor een vlotte afhandeling.

Duidelijke basis voor ontwerp

Met de berekening vergunningsvrij bouwen heeft u een duidelijk basis voor het ontwerp. Daarmee weten we wat er mogelijk is. Dus kunnen we nu een zinnig bespreken welke aanbouw of bijgebouw u voor ogen staat. En wat er goed bij uw bestaande woning past. Wij denken daarbij graag met u mee. Modern of traditioneel. Aansluitend op- of juist contrasterend met de stijl van uw woning. Vergunningsvrij of niet, wij ontwerpen de aanbouw die bij u past! Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden voor een aanbouw, neem dan contact op met Tijmen Bos Architecten!

 

Op de aanbieding voor de ‘Berekening Vergunningsvrij Bouwen’ zijn onze algemene voorwaarden (DNR2011) van toepassing.

 

Voorbeelden van ontwerpen voor vergunningsvrije aanbouwen

Stikstof-Vergunningsvrije aanbouw-Moderne aanbouw bij een landelijke villa-hout-zwart -baksteen-wit-tuin ©Tijmen Bos ArchitectenStikstof-Vergunningsvrije aanbouw-combinatie-klassiek-modern-©Tijmen Bos Architecten

Stikstof-Vergunningsvrije aanbouw-veranda-zwart hout-eiken-buiten haard-©Tijmen Bos Architecten

 

Tags