Tijmen Bos Architecten | Project van de maand : moderne villa | Tijmen Bos Architecten

Project van de maand : moderne villa

Vertrouwde vormen in een nieuw jasje. Een duidelijk herkenbaar type, maar dan anders.
Deze villa is met meerdere vleugels gegroepeerd rond de riante tuin met zwembad. De wens van de opdrachtgevers was klassieke knusheid met een moderne uitstraling. Door stucwerk in een natuurtint toe te passen in combinatie met een houten gevelbekleding, krijgen de moderne vormen een zachter karakter. Dit geeft de vrijheid om de ruimten, met onder andere een serre, precies zo vorm te geven als nodig voor het programma.
Het moderne rustieke beeld is ook binnen doorgezet in vloeren, wanden en plafonds, waardoor de ruimte door alle ruimten heen en van binnen naar buiten stroomt. Door leistenen dakbedekking toe te passen, worden de volumes scherp afgetekend. De herkenbare typologie van de villa (“huis met dak”) nodigt zo uit om op nieuwe manieren gebruikt en beleefd te worden.
Uiteraard wordt deze villa uiterst duurzaam uitgewerkt. Het karakteristieke ontwerp maakt het mogelijk zonnepanelen op te nemen in het beeld, zonder dit te ontsieren.
Bent u ook op zoek naar een ontwerp dat strakke moderne vormen combineert met klassieke knusheid, neem dan contact op! Ik help u graag. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend.

Tags