Tijmen Bos Architecten | landhuis met modern klassiek ontwerp: contrast én eenheid
Architectuur-villa-modern-klassiek-zinken-dak- wit-stucwerk-Blaricum-landhuis-veranda-tuinhuis-nieuwbouw-ontwerp-Tijmen Bos Architecten© Deventer

Project van de maand: Landhuis met modern klassiek ontwerp

Dit grote landhuis met modern klassiek ontwerp straalt rust en éénheid uit. De buitenzijde van het landhuis heeft allerlei duidelijk klassieke elementen. Zoals grote regelmatige gevelopeningen in een kader. Of een duidelijke hoofdmassa met plint, waar enkele ondergeschikte accenten tegenaan zijn geplaatst. De gevels van wit stuc en het zinken dak maken het plaatje af. Een compositie die je zo in Frankrijk zou kunnen tegenkomen.

Dan het interieur. Een heldere en ruime plattegrond laat alle ruimtes op een natuurlijke manier op elkaar aansluiten. Elke ruimte heeft zijn eigen karakter, maar maakt duidelijk onderdeel uit van het geheel. En dat geheel wordt ontsloten vanuit een centraal trappenhuis dat het daglicht tot in het hart van dit landhuis laat doordringen. Ook de hoge plafonds zorgen ervoor dat dit grote landhuis toch volop daglicht heeft.

Tegelijkertijd zorgt een subtiele afwerking van die elementen voor een moderne sfeer. De indeling van de kozijnen, de strakke detaillering en de moderne vormgeving van de accenten. Deze subtiele tegenstellingen geven het landhuis een markant en exclusief karakter.

Interieur totaal anders…

Achter de statige gevel is het karakter van het interieur totaal anders. Een bijzonder trappenhuis wordt vanaf de begane grond naar boven toe steeds breder, en opent zo het hart van het huis naar het licht en de hemel. Deze theatrale verticale beweging contrasteert sterk met de horizontale leefwerelden op de begane grond en de verdieping.

Dit contrast wordt verder versterkt door de afwerking. Door ruw stucwerk, betegeling van vloer en trap en planten ontstaat in de vide een mediterrane sfeer. Wanneer je vanuit de leefruimtes het trappenhuis betreedt, is het alsof je even naar buiten stapt. Het resultaat is dat het trappenhuis als het ware een binnenplaats wordt, zoals die te vinden zijn in herenhuizen in Sevilla. Dus frans van buiten, mediterraan van binnen. Meer lezen…

Contrast én eenheid

Denkt u na over het bouwen van een woning of villa? En heeft u contrasterende ideeën voor buiten en binnen? Wij helpen u met het vormgeven van deze contrasten. En smeden deze samen tot een ontwerp dat bij u past. Neem contact op met Tijmen Bos Architecten voor een vrijblijvend gesprek over welk contrast én eenheid in uw woning niet mogen ontbreken!

Frans landhuis - inspiratie - nieuwbouw villa - luxues - hoge plafonds - veel daglicht - zandsteen - zink - schoorstenen ©Tijmen Bos Architecten

Tags