Tijmen Bos Architecten | Project van de maand: statige eigentijds landelijke villa
eigentijds-landelijke-villa-modern-entree-accent-riet-grijs-stucwerk-eiken-accenten-louvres-©Tijmen Bos Architecten

Project van de maand : Statige eigentijds landelijke villa

Deze eigentijdse landelijke villa is een goed voorbeeld van landelijke stijl met een vleugje modern er doorheen. Traditionele vormen en materialen worden op moderne manier gecombineerd. De opbouw van de gebouwen is sterk symmetrisch, met bijvoorbeeld een symmetrisch geplaatst accent voor de entree. Dat kan makkelijk streng worden. Maar doordat is gekozen voor warme kleuren, wordt het geheel statig, maar niet kil.

Moderne interpretatie

In het ontwerp van de eigentijds landelijke villa kunnen we verschillende onderdelen onderscheiden. Aan al deze onderdelen is een moderne interpretatie gegeven. De rieten kap heeft, in plaats van een dakpan (nokvorst), een aluminium nok. Deze benadrukt de vorm van de rieten kap. De eiken accenten zijn, in plaats van een samenwerkend geheel van kolommen, balken en schoren, op zich staande kolommen die doorlopen tot in het dak. Dat versterkt het verticale karakter. De gevels zijn, in plaats van glad en wit, afgewerkt met ruw natuur grijs stucwerk. Daarvoor is gekozen, omdat het voor de opdrachtgevers belangrijk was dat het geheel een geborgen karakter zou krijgen. Ten slotte zijn de grote louvres een eigentijdse variant op de luiken die woningen vroeger hadden. Met de louvres kunnen de bewoners zowel de hoeveel licht als de mate van privacy regelen, zonder het contact met de omgeving te verliezen. De moderne interpretatie van al deze elementen, vormen samen het uitgesproken karakter van deze eigentijds landelijke villa.

Veel licht, maar geen vissekom

In de leefruimtes zorgen hoge ramen voor veel licht. Dat was een uitgesproken wens van de opdrachtgevers. Belangrijk daarbij was echter, dat ze níet in een vissenkom wilden wonen. De louvres geven de bewoners de gelegenheid zelf de controle over hun privacy.

Wilt u ook nieuwbouwen en bent u op zoek naar een architect die na een 1e gesprek aanvoelt hoe de woning van uw wensen er uit kan zien?  Zet dan de 1e stap en neem contact op met ons architectenbureau!

In een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen uitgebreid. Dat leidt tot een PvE. Door goed te luisteren, kunnen we u een beeld geven van hoe we in het ontwerp uw wensen kunnen balanceren.  Bijvoorbeeld modern en/of landelijk. Door de juiste balans te vinden, is de eerste stap gezet naar een huis waarin u zich thuis kunt voelen, uw eigen eigentijds landelijke villa!

Tags