Tijmen Bos Architecten | Nieuwbouw moderne woning met kader in stedendriehoek

NIEUWBOUW MODERNE WONING MET KADER

Op een mooie nieuwbouwlocatie op een royaal perceel in de stedendriehoek is een nieuwe strakke moderne woning met kader gerealiseerd. In de verder redelijk traditionele buurt springt het strakke kader van de woning in het oog. Door fraaie vormgeving van de oprit en de tuin komt het ontwerp van de woning nog beter uit.

Huis met kader

De woning heeft traditionele vorm, maar een moderne vormgeving. Het dak is bedekt met een zwarte vlakke dakpan en loopt verticaal door één langs gevel. Het strakke witte kader in de voor- & achtergevel versterkt dit beeld. De zwarte houten gevel en de het zwarte dakvlak vormen zo een natuurlijk geheel op de witte plint, zonder te massief te worden. De zwarte materialisering geeft de slaapfuncties op de verdieping een geborgen karakter.

Hoewel de entree van deze woning niet direct naar de straat gericht is, zorgt een tweede (kleiner) kader ervoor dat deze toch op een hele natuurlijke manier zichtbaar is.

Open naar de tuin

Waar het dak een besloten karakter heeft, opent de plint onder het kader zich juist naar de omgeving. Richting de tuin en het voorerf ontstaat een heel open beeld. Zo heeft de woning maximaal profijt van de ruime tuin. De vormgeving is zo gemaakt dat het lijkt alsof het kader over gaat in de muur die het terras beschutting geeft. Op deze manier is er een vloeiende en toch ook mooie strakke overgang van woonkamer en keuken naar terras en tuin. De inrichting van de tuin is op een ongedwongen manier met de vormgeving van het huis verbonden.

Op de foto is goed te zien hoe het kader ook daar voor een dynamische vorm zorgt.

Beschut genieten

Doordat de kap deels doorsteekt ter plaatse van de keuken, geeft de woning beschutting en privacy aan de tuin en is er hier een mooie zitplek gecreëerd. Hier kunnen de bewoners uit de wind in de zon zitten. Wilt u ook een strakke nieuwbouw woning? Neem dan  contact op met Tijmen Bos Architecten! We helpen u graag verder met een schetsontwerp dat u een goed beeld geeft van hoe de woning kan worden.