Tijmen Bos Architecten | Moderne luxe aanbouw in natuursteen en glas | Tijmen Bos Architecten

Moderne luxe aanbouw in natuursteen en glas

Het ontwerp van deze moderne luxe aanbouw van natuursteen en glas zorgt voor veel licht en ruimte in de villa. De bestaande villa van ruim een eeuw geleden is in het bos gelegen en heeft vrij kleine ramen. Daardoor is de woning redelijk gesloten naar de ruime tuin toe. De opdrachtgevers wensten een sterke verbinding met de tuin te realiseren. Zowel visueel, als in het gebruik. Daarmee zorgt de aanbouw voor een natuurlijke overgang van de in zich zelf gekeerde villa naar buiten.

Bij de villa stond ook al een vrijstaande veranda met schuur. De natuurstenen gevel van de aanbouw wordt doorgetrokken voor de veranda langs. Hiermee worden drie onderdelen, de bestaande villa, de bestaande veranda en de aanbouw, tot een geheel gesmeed. Dat heeft tot gevolg dat het nieuw ontstane ensemble een grote rust uitstraalt. Belangrijk daarbij is dat de aanbouw een hele eenvoudige uitstraling heeft, waarin de materialisering maximaal tot zijn recht komt.

De natuurstenen aanbouw met ranke kozijnen en veel glas contrasteert goed met de oorspronkelijke klassieke villa. Door het grote contrast oogt het ontwerp toch rustig, omdat de natuurstenen gevel doorgetrokken wordt naar de bestaande veranda. Hierdoor oogt de villa rustig vanuit de tuin gezien, omdat de villa, aanbouw en veranda samen worden gevoegd tot een geheel.

Materialisering

Voor de aanbouw van deze villa op de Veluwe is gekozen voor een materialisering van natuursteen met hele ranke aluminium kozijnen. De natuurstenen (van Geopietra) wand vormt één groot gebaar vanaf de woning tot diep in de tuin. Daarnaast wordt de lange wand telkens door gelijkvormige openingen onderbroken. Sommige openingen gewoon openingen. Andere openingen zijn voorzien van glas in ranke aluminium kozijnen (van Metaglas). Hierdoor komt de massieve uitstraling van de aanbouw goed uit de verf. De kers op de taart is de belangrijkst hoek van de aanbouw. Deze hoek bevindt zich vlak bij de eettafel. Daar worden overhoekse schuifpuien geplaatst. Wanneer de hoekpuien openschuiven, is die hoek ook echt helemaal open! Zo zorgt deze modern luxe aanbouw in natuursteen en glas voor allerlei verschillende relaties tussen binnen en buiten.

Leven met binnen én buiten

Stel, je moet altijd binnen blijven…. In deze tijden kunnen we ons allemaal iets beter voorstellen hoe het zou zijn, om nooit buiten te komen. En na lang opgesloten te zitten, kunnen de meesten van ons niet wachten om er op uit te gaan. Het omgekeerde dan? Stel, je moet altijd buiten blijven…. Ondanks de quarantaine, zullen maar weinig mensen er naar verlangen om nooit meer naar binnen te gaan.

Iemand die altijd binnen blijft, wordt een kluizenaar. Omgekeerd, iemand die nooit binnen komt, is dakloos. We leven tussen binnen en buiten.

Met verschillende plekken – woonkamer, keuken, slaapkamer, tuin. Met verschillende ritmes – dagen, weken en seizoenen. Zo bieden we ruimte aan onze verschillende behoeften. In onze ontwerpen scheppen wij plezier in het vormgeven van de mix van verbinding én scheiding tussen binnen en buiten, die bij onze opdrachtgever past. Dan kunt u leven met binnen én buiten!

Is een brainstormsessie iets voor u? Neem dan contact op met Tijmen Bos Architecten voor het verbouwen van een woning of villa! We denken dan graag met u mee, op welke wijze binnen en buiten op harmonieuze wijze met elkaar verbonden kunnen worden.