Tijmen Bos Architecten | Moderne landelijke woning maakt optimaal gebruik van ruimte

MODERNE LANDELIJKE WONING

In de stedendriehoek is onlangs deze moderne landelijke woning opgeleverd. Herkenbaar maar toch een beetje apart. Een klassiek “huis” met alle moderne comfort.

Succesvolle mix van verschillende stijlen

Deze vrijstaande nieuwbouw woning mixt op een natuurlijke manier verschillende stijlen in één ontwerp. Het metselwerk met plint, het steile dak en de bakgoot zijn typisch voor een jaren 30 woning. Maar de witte uitvoering van het metselwerk, de vlakke dakpan en antraciete kozijnen zijn juist veel moderner. Vervolgens geven de eikenhouten accenten in de topgevels het ontwerp een landelijke sfeer. Dat komt doordat de houtkleur ervoor zorgt dat de woning niet te streng zwart-wit wordt. Zo verenigt het ontwerp de knus van de jaren 30, met moderne helderheid en landelijke vriendelijkheid tot een geheel eigen ontwerp dat toch herkenbaar is.

Hoeklocatie biedt voordelen voor de indeling

De moderne landelijke woning is gebouwd op een hoeklocatie aan een drukke fietsroute. Dit geheel wordt dus eigenlijk altijd van meerdere kanten bekeken en beleefd. Dit betekent dat het ontwerp ook van meerdere kanten helder moet zijn. Daarom is de herkenbare topgevel van de voorzijde herhaald in de aanbouw aan de zijkant. Omdat de exacte plaats en hoogte van het zijaccent niet in het bestemmingsplan vast lag, hebben we daarmee optimaal kunnen inspelen op ruimtewensen binnen. En dat heeft als voordeel dat het programma van eisen van de bewoners nog beter in de plattegrond kon worden gepast dan zij hadden verwacht! Door slim te ontwerpen biedt de hoeklocatie dus voordelen voor de indeling.

Op vergelijkbare wijze zijn de dakramen zo geplaatst dat het dak er vanaf de straat nog steeds rustig uitziet, de middagzon niet nodeloos naar binnen brandt én meer nuttige zolderruimte ontstaat.

Bescheiden woning, maar wel op maat, met behulp van architectenbureau

Al met maken de bewoners binnen deze moderne landelijke woning optimaal gebruik van de aanwezige ruimte. Het is dan wellicht een bescheiden woning, maar wel op maat! Het kan daarom ook voor een “kleine” woning zeer lonend zijn om deze door ons te laten ontwerpen. Tijmen Bos Architecten helpt u als opdrachtgever om uw wensen en behoeften te vertalen naar een ontwerp dat past. Een ontwerp dat past in de locatie, past in het budget en, bovenal, past bij de beleving van de bewoners!

Daarvoor beginnen wij een ontwerpproces vanuit een beproefde aanpak. Vervolgens wordt deze aanpak op maat gemaakt met behulp van een persoonlijke benadering. Het gevolg is een ontwerp waarin u zich vele jaren en decennia thuis zult voelen.

Van schetsontwerp tot digitale bouwaanvraag

Heeft u plannen voor nieuwbouw? Neem gerust contact met ons architectenbureau op voor een vrijblijvende kennismaking. Wij helpen u van schetsontwerp, waarvan u hier een voorbeeld ziet, tot digitale bouwaanvraag. Maar ook verder naar de aanbesteding en de bouwbegeleiding kunnen wij u van dienst zijn.