Tijmen Bos Architecten | Landelijke villa ondergaat een transformatie door moderne aanbouw

Landelijke villa ondergaat een transformatie (5)

Deze landelijke villa ondergaat een transformatie door een moderne aanbouw. Of liever gezegd, de villa is getransformeerd, want de aanbouw is inmiddels gereed! De moderne aanbouw heeft rust gebracht in het ontwerp van de klassieke villa. Aangezien de villa een bonte verzameling was geworden van erkers, serres en aanbouwen-aan-aanbouwen. Allereerst heeft de moderne aanbouw voor een rechtstreekse verbinding gezorgd naar het bestaande bijgebouw. Daarnaast zorgt het moderne deel voor een groot gebaar. Daardoor ontstaat een helder contrast tussen oud en nieuw. Het leuke is dat ook het ‘oude’ nu beter tot zijn recht komt. Met de stelling “Landelijke villa ondergaat een transformatie” is dus niets teveel gezegd!

Prefab houtskeletbouw

De door Tijmen Bos Architecten ontworpen aanbouw bij de bestaande landelijke villa is in prefab houtskeletbouw uitgevoerd. De houten gevelconstructie is door de aannemer in de werkplaats geproduceerd. Daardoor zijn de werkzaamheden sneller en nauwkeuriger uitgevoerd. Bij de bouwtechnische uitwerking van het ontwerp door ons bureau is meteen al rekening gehouden met deze werkwijze. Als gevolg daarvan konden de geprefabriceerde elementen op de bouw als puzzelstukjes heel snel en met grote nauwkeurigheid in elkaar worden gezet. Dat komt de moderne uitstraling zeer ten goede.

Maar prefab houtskeletbouw biedt meer voordelen. Zo kan met dezelfde muurdikte, een hogere isolatiewaarde gerealiseerd worden. Verder is de lichte constructie minder arbeidsintensief, maar vraagt daarnaast ook om een minder zware fundering. Dubbel voordeel dus!

Nieuw karakter door de moderne aanbouw

De bestaande landelijke villa ondergaat een transformatie en krijgt een nieuw karakter door de moderne aanbouw. Dat was belangrijk voor de opdrachtgevers, die verliefd waren geworden op de bestaande woning, maar ook zagen dat er wel heel veel tegelijk gebeurde. De strakke zwarte afwerking van de moderne aanbouw contrasteert met de klassieke landelijke villa. Door het nieuwe contrast vormen alle landelijke bestaande delen nu weer een geheel. Ook heeft het uitgebreide programma nu alle benodigde ruimte. Bijzonder is dat ook in het interieur nieuwe moderne elementen met de bestaande constructie samen een nieuw karakter creëren. Zo werken ze mooi samen om de overgang van landelijk naar modern voelbaar te maken. Hier vindt u een beschrijving van het ontwerp van deze moderne uitbouw bij een landelijke villa.

Zoekt u ook naar een vloeiende verbinding tussen oud en nieuw? Neem dan contact op met Tijmen Bos Architecten om te brainstormen over de mogelijkheden van een moderne aanbouw bij uw woning!