Tijmen Bos Architecten | Industrieel loft interieur voor geroveerd 18e eeuws pand in Deventer

INDUSTRIEEL LOFT INTERIEUR

Een 18e eeuws pand is nieuw leven ingeblazen met een industrieel loft interieur. Moderne ingrepen hebben het karakter van het oude pand weer helemaal uit de verf laten komen. En modern comfort zorgt dat deze loft helemaal klaar is voor de toekomst.

Mogelijkheden zien door de rommel heen

Het pand staat in het historische centrum van Deventer en is lang gebruikt als garage werkplaats. Nadat de garage was verdwenen stond er nog een verpauperd casco.  Maar wel een casco met prachtige houten gebinten als draagconstructie. En daar viel de opdrachtgever voor. Samen met Tijmen Bos Architecten is toen een plan gemaakt om het pand te splitsen in twee studio’s. Daarbij was het belangrijk dat in beide studio’s het karakter van de ruimtes bepaald zou worden door de oorspronkelijke houten constructie. De architect zag het potentieel van een verpauperd pand om tot loft omgetoverd te worden. (Wat een loft is wordt hier uitgelegd.)

Constructie met karakter

Na de splitsing in twee studio’s was de ruimte van de hier getoonde studio pas erg onregelmatig. Gekozen is om de grote onregelmatige en ononderbroken ruimte zoveel mogelijk intact te laten. Daarbij zorgen de uniform doorlopende houten balken ervoor dat de hele ruimte als één geheel ervaren wordt. De oorspronkelijk constructie (up to date gebracht qua bouwkundige en brandwerende eisen) vormt zo het karakter van de loft.

Industrieel loft interieur

Zoals elders uitgelegd, wordt de kwaliteit van de loft mede bepaald door de kwaliteit van wat er in wordt geplaatst. In dit geval is gekozen om de keuken en trap uit te werken tot hoogwaardige elementen in de ruimte. Deze eyecatchers vormen de ruggengraat, waar omheen de rest van de functies zich organiseert. Zowel trap als keuken zijn tot in detail uitgewerkt om tot een sterk industrieel loft interieur te komen. De keuken is bekleed met koper. Het is de bedoeling dat gebruik, koken en vieze handen, zorgen voor een grillige tekening op het koper. Het gevolg is dat de strak vormgegeven keuken, waarbij aanrecht overloopt in de utilitywand, uiteindelijk een ruig karakter zal krijgen.

Net zoals de keuken is de zwarte stalen muizentrap met heel veel aandacht uitgewerkt, maar met een heel ander karakter. Deze twee, visueel verschillende, in het oog springende elementen benadrukken de eenheid van de grote ruimte waarin ze zich bevinden. Daarmee ontstaat het industrieel loft interieur op haast natuurlijke wijze.

Ervaring met loft interieurs

Wij hebben in de loop van meerdere loft projecten een duidelijke visie ontwikkeld op de essentie van de loft. Spreekt het loft concept u aan, aarzel dan niet! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met Tijmen Bos Architecten!