Tijmen Bos Architecten | HET ONTWERP | Tijmen Bos Architecten

HET ONTWERP

Met het P.v.E., het budget en de regels duidelijk in beeld, kan de pen op het papier (of de cursor op het beeldscherm) gezet worden. En al bijna direct bij de eerste lijn wordt het duidelijk: ontwerpen is keuzes maken.

Of die kamer komt hier, of daar. Of die muur wordt uitgevoerd in metselwerk, of in stucwerk. Of het wordt een traditioneel huis, of modern. Of/Of/Of/Of…

Elke keus voor het ene, impliceert een keus tegen iets anders.

In deze wirwar van mogelijkheden (of is het een dans?) helpt Tijmen Bos Architecten u om de patronen te ontdekken die u aanspreken en die bij u passen. Wij verkennen de mogelijkheden & onmogelijkheden die gemaakte keuzes bieden en vatten die mogelijkheden voor u samen in een paar varianten. Op deze wijze houdt u overzicht en kunt u zich concentreren op die ene belangrijke vraag: welk ontwerp past het best bij ons?

Identiteit

De reden dat wij ik daarbij graag in termen van karakter, sfeer en identiteit spreek, is dat dit abstracte begrippen zijn. Het voordeel daarvan is dat dit soort begrippen op vele verschillende manieren uitgewerkt kunnen worden. Dat geeft u én ons de vrijheid om allerlei vormen, beelden en stijlen uit te proberen. En dan is geen enkele vorm of stijl altijd goed of altijd fout. Elke stijl heeft bepaalde voordelen en andere nadelen. Waar het ons om gaat, is dat er een vorm wordt gevonden voor uw huis, waar uw thuis zich in herkent. Zo werken wij, samen met u, toe naar een ontwerp met een karakter en een identiteit die bij u passen.

De volgende stap is de plantoetsing door de gemeente.