Tijmen Bos Architecten | GEMEENSCHAPPELIJK WONEN | Tijmen Bos Architecten

GEMEENSCHAPPELIJK WONEN

Als een eigentijdse donjon staat een fier gele bakstenen cilinder op wacht bij de jongste uitbreiding van Diepenveen, Eikendal Poort. Het vrijstaande autonome volume hult vier luxe levensloopbestendige woningen in een vriendelijk moderne jas.

Elke woning is, met ruim 140m² en een plafondhoogte van 3 meter, riant van opzet. Voorzien van een groot balkon en met beschikking over een ruime inpandige garage-berging, heeft u alle ruimte om het uzelf zéér comfortabel te maken.
De hele opzet van dit gebouw is gericht op zogenaamde “levensloop-bestendigheid.” Alle woningen zijn geheel gelijkvloers en rolstoelvriendelijk van opzet en alle functies zijn bereikbaar per lift.

Dat geldt allereerst voor de grote gemeenschappelijke ruimte. Deze grenst aan de tuin en kan geheel naar believen van de bewoners worden gebruikt. Een biljartzaal, een feestzaal of misschien wel een privé-wellness. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Daarnaast beschikt het pand over een tweetal logeerunits (elk met eigen badruimte). Ontvangt u meer gasten dan u kunt herbergen? Reserveer een logeerunit en iedereen kan comfortabel blijven slapen! Maar ook een verpleeghulp kan zeer dichtbij én op afroep in een logeerunit verblijven.
In de tuin zou bijvoorbeeld gemakkelijk een gemeenschappelijke vuurplaats en/of buitenkeuken kunnen worden gerealiseerd. Met vier woningen samen beschikt u dus over veel meer mogelijkheden dan voor één alleenstaande woning te realiseren (en te onderhouden) zijn. Maar een groter voordeel is dat door deze gemeenschappelijke elementen een prettig mengsel ontstaat van privacy én sociale contacten.

Ook in het beheren van uw woning biedt de gemeenschappelijkheid voordelen. Onderhoud van tuin en pand wordt centraal geregeld; daar heeft u dus geen omkijken meer naar en de kosten worden gedeeld.
Om woonlasten en beheerskosten voor de lange termijn zo laag mogelijk te houden, zijn in de uitwerking van het pand onderhoudsarme en energiezuinige oplossingen verwerkt. Toepassing van baksteen en Accoya-hout zorgt voor een zéér onderhoudsarme schil (Accoya-hout hoeft bijvoorbeeld maar één keer per twaalf jaar geschilderd te worden) en het platte dak leent zich uitstekend voor het (onzichtbaar) plaatsen van zonnepanelen waar duurzame energie mee opgewekt kan worden.

In dit gezamenlijk wonen vind u variatie, mogelijkheden en comfort!