Tijmen Bos Architecten | De Bouw: hoe plan en organiseer je de bouw van een woning?

BOUWBEGELEIDING

In de bouw worden alle ideeën en tekeningen omgezet in realiteit. Daarom is er goede bouwbegeleiding voor nodig om alles te coördineren!

Want in de voorgaande fases zijn al een heleboel beslissingen genomen. Maar veel details zijn nog open gelaten. In de fase die nu is aangebroken moeten alle overgebleven keuzes worden gemaakt en uitgewerkt. Stopcontacten, plinten, een deur 10 cm opschuiven, de exacte kleur van de muur…

1001 beslissingen coördineren, daar is bouwbegeleiding voor!

Mijn stelling is: “Onbelangrijke details bestaan niet.” Maar alle details waarover niet gecommuniceerd wordt, zullen uitvoerende partijen naar eigen inzicht uitvoeren. Met de beste bedoelingen, maar toch naar eigen inzicht. Daarom is het goed tekeningen nog verder uit te werken, te maatvoeren en aan te vullen met detailtekeningen. Om ook in een bestek alles te benoemen, en beschrijven. Zo houdt u overzicht overzicht over hoofd- en bijzaken en kunnen al die grote en kleine ontwerpbeslissingen samen één geheel vormen.

Wij adviseren de bouw uit te voeren onder leiding van een bouwbegeleider. Met veel contact, veel controles (check, check, dubbel check”) en veel overleg. Omdat bijvoorbeeld een lichtpunt dat getekend is, nog verschoven kan worden. Met een lichtpunt dat reeds geplaatst is, is dat toch lastiger …

Samen werken, samen plannen

Elke gerealiseerde bouw, of het nu een nieuwbouw- of verbouwproject betreft, is het resultaat van de samenwerking tussen allerlei partijen. Daarom loont het om het samen bouwen ook samen te plannen. Daarmee ontstaat de ruimte voor aannemers en onderaannemers om niet alleen hun diensten, maar ook hun expertise bij te dragen aan het project. En dát leidt tot kwaliteit en meerwaarde waar u, als opdrachtgever, nog decennia van kunt genieten.