Tijmen Bos Architecten | Woon met deze moderne villa in het uitzicht!
Moderne villa in het uitzicht-kader-horizontaal-wit-stuc-hout-frake-glas-open ©Tijmen Bos Architecten

Project van de maand: moderne villa IN het uitzicht

Woon met deze moderne villa in het uitzicht! In het vlakke landschap opent deze villa zich als een vitrine naar het weidse uitzicht. Vanuit de geborgenheid van de villa beleef je zo de open ruimte optimaal, zonder weg te waaien in de uitgestrektheid. Het horizontale kader van wit stucwerk omsluit de hele villa in één volume. Binnen dat strakke kader is de woning op een speelse manier georganiseerd. Volumes van hout en glas verspringen. In het grote dakvlak zitten een grote opening. Deze verschillende elementen zorgen voor gevarieerde en vloeiende overgangen tussen binnen en buiten.

Strak én levendig

Voor de opdrachtgevers was het belangrijk dat het ontwerp van hun villa strak én levendig zou ogen. Met andere woorden, de strakke hoofd vorm mocht niet voor een saai beeld zorgen. Daarom is gekozen het witte stucwerk van het kader te contrasteren met houten gevelbekleding. De tekening van warme hout geeft een knusse sfeer in wat eigenlijk een heel strak geheel is.

Ruimte en licht

De beleving van buiten en binnen heeft alles te maken met ruimte en licht. De belangrijke ruimtes hebben allemaal een andere relatie met de buitenruimte. Ook de manier waarop het licht binnenkomt varieert. Maar overal valt de beleving van de ruimte samen met de beleving van het licht. Daarmee wordt ‘buiten’ naar binnen gehaald, zonder dat je binnen het gevoel hebt dat je buiten bent.

Van sfeer naar schets

Bij de persoonlijke brainstormsessie konden de opdrachtgevers meteen aangeven wat voor sfeer hun villa moest hebben. Tijmen Bos Architecten ziet het als haar verantwoordelijkheid om niet alleen goed te luisteren naar de opdrachtgevers. Ook de locatie bestuderen wij goed! Zo hebben wij de wensen (het PvE) goed om kunnen zetten in een schetsontwerp. Daarin was het enthousiasme van de opdrachtgever voor de locatie erg belangrijk. Het resultaat maakt het mogelijk te wonen in een moderne villa IN het uitzicht. Zo goed zelfs dat de opdrachtgever vertelde dat hij “zowat tranen in de ogen kreeg” van het ontwerp! Neem contact op met Tijmen Bos Architecten voor een persoonlijke brainstormsessie en ontdek hoe sfeer en locatie bij elkaar kunnen passen!

Moderne villa in het uitzicht-kader-horizontaal-wit-stuc-hout-fraké-glas-voordeur ©Tijmen Bos Architecten

Tags