Tijmen Bos Architecten | Loft interieur met traditionele houtconstructie door Tijmen Bos Architecten
Loft-verbouwing-vide-licht-dakraam-interieur-industrieel-modern-hout-glas-design ©Tijmen Bos Architecten-Deventer

Project van de maand : Loft interieur met traditionele houtconstructie

In een 17e eeuws pand is dit loft interieur met traditionele houtconstructie gerealiseerd. Gebaad in een zee van natuurlijk licht zijn de gebinten in al hun glorie te bewonderen. Moderne ingrepen en afwerking zorgt voor een sfeervol contrast. Dat zorgt verrassend genoeg voor een hele rustige sfeer. De afwerking en inrichting volgen de regels van Tijmen Bos Architecten voor lofts. Hoogwaardige (lees: mooie) elementen maken zich ondergeschikt aan de ruimte als geheel. Daardoor komt de grote ruimte maximaal tot zijn recht, terwijl er alle ruimte is voor prachtige details.

Loft-verbouwing-keuken-interieur-industrieel-modern-beton-hout-detail-design ©Tijmen Bos Architecten-Deventer

Loft-verbouwing-living-licht-interieur-industrieel-modern-hout-design ©Tijmen Bos Architecten-Deventer

Ruimte in alle richtingen

Door (dak-) ramen en vide’s is de ruimte in alle richtingen te beleven. Vanaf de voordeur kijkt kijk je, door twee vloeren, langs twee trappen en door de traditionele houtconstructie heen, tot in de nok. Dat alles is prachtig verlicht door nieuwe dakramen. Het concept voor de doorbraken in de vloeren is ontwikkeld door Studio Groen & Schild.  Een fantastisch idee! De verdere vormgeving, materialisering en technische uitwerking is door Tijmen Bos Architecten gedaan. Zo zijn de trappen eigenlijk verrassend eenvoudig gematerialiseerd, maar wél in contrast met de vloeren en muren. Daardoor worden ook de trappen tot een markant element in de ruimte. Het effect hiervan is dus dat de ruimte in alle richtingen doorloopt. Dat geeft de ruimte een bijzonder dynamisch karakter!

Loft-verbouwing-licht-trap-vide-interieur-industrieel-modern-hout-design ©Tijmen Bos Architecten-Deventer

(Er moeten nog wel twee trapleuningen worden geplaatst!)

Goed opdrachtgeverschap

Natuurlijk heeft Tijmen Bos Architecten dit concept met veel plezier uitgewerkt. En natuurlijk zijn we er trots op, dat we deze beelden kunnen delen. Maar dit is niet mogelijk zonder opdrachtgevers met ideeën, enthousiasme, durf én geduld. De precieze afwerking vergt veel tijd. En als architectenbureau hebben we bijvoorbeeld het geluk gehad dat de opdrachtgevers het zagen zitten om een een massief betonnen aanrechtblad op locatie ter storten. En dat nog wel om de houtconstructie héén. Dat huzarenstukje is in onze ogen méér dan geslaagd!  Goed opdrachtgeverschap maakt echt het verschil tussen “mooi” en “fantastisch”!

Loft-verbouwing-keuken-interieur-industrieel-modern-aanrecht-beton-hout-design ©Tijmen Bos Architecten-Deventer

Loft interieur met traditionele houtconstructie

De keuzes voor de materialen en detaillering waren belangrijk in dit loft interieur met traditionele houtconstructie. Om de gebinten goed tot hun recht te laten komen is gekozen voor witte wanden en daken met minimale randen en hoeken. Het resultaat is dat er heel weinig afleidt van de houtconstructies. En dat zorgt weer weer voor dat de ruimte extra groot ervaren wordt. Het effect is ook dat de ruimte, én alle elementen ín de ruimte, verankerd worden door de houten kolommen en balken. De mooie houtconstructie is zo klassiek (of traditioneel), dat ze veel warmte toevoegt aan het verder modern interieur.

Loft-verbouwing-vide-licht-interieur-industrieel-modern-hout-glas-design ©Tijmen Bos Architecten-Deventer

Sterk concept als basis voor een goede uitwerking

Het ene pand is het andere niet. En de ene loft is de andere niet. Maar wat elke mooie loft heeft, is een sterk concept als basis voor een goede uitwerking. Wij ontwikkelen sterke concepten in overleg met ú, de opdrachtgever! Neem contact op met Tijmen Bos Architecten om samen een loft interieur met een sterk concept te ontwikkelen. Een kennismaking is vrijblijvend en wordt door ons goed voorbereid, zodat u daar wijzer van wordt.

Tags