Tijmen Bos Architecten | landelijke-villa-ondergaat-een-transformatie-door-moderne-aanbouw-deel-2
Landelijke villa ondergaat een transformatie-2-prefab-houtskeletbouw-moderne aanbouw©Tijmen Bos Architecten

Landelijke villa ondergaat een transformatie – 2

Een landelijke villa ondergaat een transformatie, die vrij ingrijpende werkzaamheden vraagt. Sinds vorige week is verbouwing al flink op geschoten. De prefab gevel elementen zijn in twee dagen geplaatst. Daardoor is in rap tempo de vorm van het project zichtbaar geworden.

Prefab houtskeletbouw

Deze moderne uitbouw bij de bestaande landelijke villa wordt in prefab houtskeletbouw uitgevoerd. De houten gevelconstructie is door de aannemer in de werkplaats geproduceerd. Daardoor kunnen de werkzaamheden sneller en nauwkeuriger worden uitgevoerd. Ook is het werk beschut tegen de invloeden van wind & regen. Bij de bouwtechnische uitwerking van het ontwerp door ons bureau is meteen al rekening gehouden met deze werkwijze. De geprefabriceerde konden op de bouw dus als puzzelstukjes heel snel in elkaar worden gezet.

Houtskeletbouw heeft ook als voorbeeld dat er een veel betere isolatie kan worden gerealiseerd, zonder dat de buitenmuren dikker worden!

Moderne aanbouw geeft een nieuwe eenheid

De moderne aanbouw geeft een nieuwe eenheid aan de bestaande landelijke villa. Daarmee kan het uitgebreidere programma goed gehuisvest worden. Daarbij was belangrijk dat er plek zou zijn voor een zogenaamde ‘master-bedroom-suite’ op de begane grond. Hier vind u een beschrijving van het ontwerp van deze moderne uitbouw bij een landelijke villa. Neem echt eens contact op om vrijblijvend samen met Tijmen Bos te brainstormen over de mogelijkheden van een moderne aanbouw bij uw woning!

Landelijke villa ondergaat een transformatie-prefab-houtskeletbouw-©Tijmen Bos Architecten

Zo zag het er een week geleden uit.

Moderne aanbouw bij een landelijke villa-hout-zwart -baksteen-wit-tuin ©Tijmen Bos Architecten

Impressie van het eindresultaat.

Tags