Tijmen Bos Architecten | Pure architectuur voor klassieke woning met hof en vijver
Klassiek woning met hof & vijver

Project van de maand : pure vormen voor klassieke woning met hof

Dit grote huis is vormgegeven als een klassieke woning. De woning is om een hof met vijver gepositioneerd voor een sterke tuinbeleving

Veel functies in een heldere vorm

In dit project moest een plek gezocht worden voor veel verschillende functies. Gekozen  is om de programma onderdelen zoveel mogelijk eigen volume te geven. Het woonhuis, de studio-werkruimte en het tuinhuis-buitenkeuken. Deze verschillende onderdelen zijn gegroepeerd om een galerij heen, die is afgeleid van de middeleeuwse kloostertuin. Deze traditionele vierkante gesloten vorm is aan één kant opengemaakt om de tuin naar buiten toe vrij te laten.
Dit zorgt voor een hele heldere plattegrond en ruimtebeleving. Ook maken de eenvoudige vormen een sprekende architectuur mogelijk. De positionering en uitwerking resulteert in een klassieke woning met huiselijke sfeer, waarin heel veel contact is met buiten.

Klassieke architectuur met een moderne smaak

Door de studio & werkruimte en het tuinhuis en de buitenkeuken in aparte vleugels te plaatsen, kunnen die vleugels de tuin en vijver omarmen. Met de galerij daartussen geplaatst als overgang, stromen binnen en buiten in elkaar over, wat het karakter van deze klassieke woning een zeer eigentijdse draai geeft. Maar niet te modern, omdat hoofd- & bijgebouw zijn uitgevoerd in de zeer herkenbare vorm van een traditioneel huis.
De verschillende vormen zijn zo puur mogelijk gehouden en samengevoegd tot een ensemble dat doet denken aan oud slot of een Limburgse hofboerderij. De rustige combinate van vormen en materialen resulteert in een architectuur die ervoor zorgt dat het grote volume niet massief, maar vriendelijk en huiselijk overkomt.
Droomt u van een villa die moderne en klassieke elementen in harmonie met elkaar combineert tot een eigentijds & tijdloos geheel? Neem vandaag nog contact op met Tijmen Bos Architecten voor een vrijblijvende kennismaking! Wij helpen u graag!
 
Klassiek woning met hof & vijver

Tags