Tijmen Bos Architecten | Hoe ontwerp je een loft? Deel 2 | Tijmen Bos Architecten

Hoe ontwerp je een loft? Deel 2

Alles wat in de loft staat moet ook visueel echt kleiner dan  de loft zijn. Dat bepaalt of je een ruimte in zijn geheel gaat beleven.
In deel 1 heb ik uitgelegd hoe de ruimte zelf het belangrijkste kenmerk van een loft is. Maar goed, een lege loods is misschien volgens sommige mensen mooi om te zien, maar toch best lastig om in te wonen, te koken, te eten of te werken. Er zullen dus spullen, objecten in de ruimte komen. Hoe kies je die en hoe plaats je die dan, zodat de ruimte de hoofdrol blijft vervullen?
Een loft heeft (voor de pietlutten onder ons) altijd iets leegs. ‘Er had een grotere bank in gepast.’ ‘Die keuken had langer gekund.’ ‘Waar moet de rest van de boeken staan?’ ‘En waarom staat dat schilderij nou op de grond?’ Maar in onze drukke steden en onze drukke levens, is het juist die ruimte die mensen zo aanspreekt. Ruimte geeft lucht.
Dus als je een loft wil inrichten, kies dan meubels en objecten die genoeg karakter hebben om op zichzelf te kunnen staan. Die tegen een beetje leegte kunnen. Een bank met een andere, in plaats van een bijbehorende, poef. Twee verschillende kasten, in plaats van kasten uit hetzelfde systeem. Een keuken die los in de ruimte staat, in plaats van twee muren aan het zicht te onttrekken. Een kunstzinnige afzuigkap. En ga zo maar door.
Daarom zie je ook zo vaak oude objecten in een loft. Want geen enkele andere jukebox is op díe manier stuk. Geen enkele houten kruk op díe manier verbrand. Het maakt de stukken uniek, waarmee ze op zichzelf en los in de ruimte komen te staan. Dat is niet erg. Loop er maar omheen en bewonder ze maar. Misschien is het oud, versleten of zelfs stuk. Maar het heeft schoonheid en waarde en rust…
Mocht je verder willen praten over hoe je een loft vorm kunt geven, neem dan gerust contact op. Ik vind lofts fantastisch en denk graag mee!
In de volgende voorbeelden zie je een paar hele verschillende lofts. Deze meesten staan ook bij deel 1. Hoe kijk je nu anders naar dezelfde ruimtes met dezelfde meubels.? Laat het me weten!
Objecten los in de ruimte! Hoe ontwerp ik een loft -7- Tijmen Bos Architecten
Ontwerp: Minacciolo, Italië
Objecten los in de ruimte! Hoe ontwerp ik een loft -1- Tijmen Bos Architecten
Ontwerp : Naiztat & Ham Architects
 
Objecten los in de ruimte! Hoe ontwerp ik een loft -3- Tijmen Bos Architecten
Ontwerp : Studio Rivelli Architects, New York
 
Objecten los in de ruimte! Hoe ontwerp ik een loft -5- Tijmen Bos Architecten
Ontwerp : MINIM, Barcelona
 
Objecten los in de ruimte! Hoe ontwerp ik een loft -6- Tijmen Bos Architecten
Ontwerp : Ando Studio, Israel
 
Objecten los in de ruimte! Hoe ontwerp ik een loft -4- Tijmen Bos Architecten
Ontwerp : Heb ik niet kunnen achterhalen
 
Objecten los in de ruimte! Hoe ontwerp ik een loft -2- Tijmen Bos Architecten
Ontwerp : Heb ik niet kunnen achterhalen
Ik heb geprobeerd de ontwerpers van deze fantastische ruimtes te achterhalen, maar dat is niet bij alle afbeeldingen gelukt. Als u weet wie de ontwerpers zijn, hoor ik het graag van u, zodat ik het kan vermelden. Zij hebben hard gewerkt voor een fantastisch resultaat en hebben er (letterlijk) recht op om genoemd te worden.

Tags
Recent Comments
  • […] Dat zorgt verrassend genoeg voor een hele rustige sfeer. De afwerking en inrichting volgen de regels van Tijmen Bos Architecten voor lofts. Hoogwaardige (lees: mooie) elementen maken zich ondergeschikt aan de ruimte als geheel. Daardoor […]

  • Leave a comment

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.