Tijmen Bos Architecten | Architectenbureau Tijmen Bos Architecten biedt Overzicht & Ondersteuning bij de Ontwikkeling van uw woning!

ARCHITECTENBUREAU

WOONWENS TOT WOONGENOT!

Als muren, daken en vloeren goed samenkomen, noemen we dat een huis. Maar als sfeer, bruikbaarheid en comfort bij elkaar komen, voelen we ons thuis. Tijmen Bos Architecten stelt zich ten doel om alle aspecten van uw project goed samen te laten komen. Van wens, tot eerste schets, via vergunning, aanbesteding en bouw, tot het betrekken van uw nieuwe of verbouwde woning zorgen ons architectenbureau dat u de touwtjes in handen houdt en uw project realiseert: MAAKBAAR, DUURZAAM & BETAALBAAR!

Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door een totaal-benadering van het bouwproces. Als architecten als eerste de vraag willen stellen: “Hoe moet het plaatje eruit zien?”, dan moet de tweede vraag, direct daar achteraan, toch wel zijn: “En wat mag het kosten?”

ARCHITECTUUR & DIENSTVERLENING

Bouwen en verbouwen zijn processen waarbij veel beslissingen moeten worden genomen. Een goed product vraagt om een goed proces, waarin alle relevante vragen worden gesteld en niet alleen maar wordt gezwijmeld over mooie plaatjes. Want het uitstellen van beslissingen of het vergeten van keuzes kan drastische gevolgen hebben, variërend van gemiste kansen, tot akelige financiële tegenvallers. Tijmen Bos Architecten werkt vanuit de visie dat een architect een dienstverlener is, die het beeld moet ontwerpen dat past. Het moet passen bij de woonwens, passen bij het programma, passen bij het budget van de opdrachtgever, maar ook passen binnen de regels van de wet. Onze kan daarom getypeerd worden met ONTWIKKELING, OVERZICHT & ONDERSTEUNING.

 • ONTWIKKELING

  De ontwikkelingsfase, waarin een wens wordt vertaald tot ontwerp, is een prachtige periode van dromen, ontdekken, uitknobbelen en puzzelen. Lichtinval, logistiek, duurzaamheid, beeld en ga zo maar door. Elk ontwerp is, ongeacht het formaat, een kans om nieuwe mogelijkheden en nieuwe waarde te scheppen. En in elk ontwerp zoekt Tijmen Bos Architecten naar die vorm en uitwerking die past bij de identiteit van de bewoners of het bedrijf. Wij helpen u om uw idee te vertalen naar een mooi en functioneel plan dat uitvoerbaar en betaalbaar is.

  Zo kan zelfs een eenvoudige carport uitgroeien tot iets moois!

 • OVERZICHT

  Bouwplannen beginnen met een behoefte, een concreet idee of beeld uit een tijdschrift. Voor bijvoorbeeld een nieuwe, grotere en mooiere keuken of eetkamer. En hoewel dat een natuurlijk beginpunt is voor een bouwproces, kan met slechts die begin-informatie nog niet een aannemer of installateur aangestuurd worden, omdat daar veel meer aspecten in moeten worden meegenomen. Wij bieden u overzicht over de ontwikkeling van uw wens tot een product en vervolgens over het productieproces.

  Daarbij spelen wij zowel voor pessimist als voor optimist. Van sommige ideeën zullen we u soms helaas moeten vertellen dat die niet haalbaar zijn. Daartegenover staat dat we u ook kunnen helpen met nieuwe ideeën en mogelijkheden die u niet voor mogelijk had gehouden!

 • ONDERSTEUNING

  Sommige opdrachtgevers zullen in dit proces veel uit handen willen geven, terwijl andere opdrachtgevers veel meer zelf willen doen. Tijmen Bos Architecten biedt u daarin ondersteuning op maat.

  Wie veel zelf wil doen, helpen wij om allerlei taken zelf uit te voeren en beslissingen zelf te nemen. Kiest u ervoor zelf contact te onderhouden met welstand & gemeente en om zelf aanbiedingen te vergelijken & een aannemer te kiezen, prima!

  Maar voor wie hier juist tegen op ziet, kunnen wij een actievere rol spelen en, desgewenst, zelfs de bouwbegeleiding geheel van u over nemen.

  Wij gunnen u het plezier van uw eigen project en bieden u daarbij de zekerheid van kennis en ervaring om op terug te vallen. Kortom, u kiest de ondersteuning die bij u past.

WAT IS BELANGRIJK VOOR U?

Als particulier begint het bouwproces met een wens. En het einde van het bouwproces is (als het goed) het begin van het genieten. Als bedrijf begint het met een behoefte en leidt het bouwproces tot een beter functioneren en presteren van uw bedrijf.

Daarbij is ALLES belangrijk en mag niets over het hoofd worden gezien. Er zijn geen onbelangrijke details.

Tijmen Bos Architecten werkt voor particulieren, bedrijven en de zakelijke markt.

“Architecture is the art of how to waste space”

Philip Johnson

© 2016 Tijmen Bos Architecten – Alle rechten voorbehouden.

Alle opdrachten worden uitgevoerd conform de Rechtsverhouding opdrachtgever-architect, ingenieur en adviseur DNR2011. DNR 2011 is gedeponeerd ter griffie bij de rechtbank te Amsterdam onder nummer 56/2013.